Lavazza A Modo Mio-hoz
Lavazza A Modo Mio kapszulák
Egy Lavazza A Modo Mio kapszulában 7,5 gramm ellenállhatatlan kávé található. A Lavazza szerint ez az optimális mennyiség az Espresso elkészítéséhez. A kávé gondosan kiválasztott kávébabokból áll, amelyeket összekevertek, megpörköltek és megőröltek. Ezután a darált kávét jól összenyomták, ami javítja az Espresso minőségét és megakadályozza, hogy a kávézacc az italodba kerüljön. Az aroma megőrzése érdekében a kapszulát szorosan lezárták és vákuumcsomagolták.
Az Espresso elkészítésénél a szivattyú nyomásnak nagy szerepe van. Az optimális szivattyúnyomás biztosítja az Espresso tetején lévő tökéletes krémet. A szivattyúnyomást a Lavazza A Modo Mio állítja be, így mindig tökéletes Espresso-t kapsz. A lassú extrakciós folyamat kibontakoztatja és fokozza a kávé aromáját.
Amikor egy Lavazza kávét élvezel, megkóstolhatod a kávébabokat a világ különböző tájairól. A cég világszerte különböző módon keveri a babokat, hogy egyedi ízkombinációkat hozzon létre számodra. Az ízkombinációkat kávészakértők hozzák létre, akik a különböző termelési helyekre utaznak, hogy megkóstolják a nyers kávét. Itt a szakértők a keverékekhez a legjobb kávébabokat is kiválasztják.
Minden Lavazza kávé keverék öt-hat különböző kávéból áll. Ezek között vagy 100% Arabica babokat, vagy Arabica és Robusta babok keverékét tartalmazzák.
Az Arabica babok íze attól függ, hogy melyik területen termesztették. Brazíliából származó Arabica esetében például egy édes kávét kapsz, erős csokoládé ízzel. Afrikából származó Arabica esetében viszont egy frissítőbb és gyümölcsösebb kávét kapsz. Az Arabica keverésével a világ különböző tájairól egyedülálló ízű kávét kapsz.
A Robusta babokkal a kávé általában keserűbb ízt kap. Azonban a Robusta babokkal készült kávé koffeintartalma is magasabb. Ha egy olyan kávét szeretnél, ami élénkítő és ugyanakkor enyhén keserű, válassz Arabica és Robusta keverékét.
Lavazza és a Lavazza A Modo Mio története
A Lavazza története 1895-ben kezdődött Torinóban, Olaszországban, amikor alapítója, Luigi Lavazza megnyitotta az első Lavazza élelmiszerboltot. Luigi egy szenvedélyes kereskedő volt, aki izgatottan talált fel új izgalmas termékeket. Nagy szenvedéllyel végezte munkáját, amely arra ösztönözte őt, hogy felfedezze a kávé növény különböző tulajdonságait és származási helyeit. Elkezdte tanulmányozni a kávéfajták egymással való keverésének művészetét, így ízkombinációkat hozott létre, amelyeket az ügyfelek imádtak.
Kávés tudásának fejlesztése érdekében Luigi Brazíliába utazott, ahol rájött a kávé nagy lehetőségeire.
Az első világháború után Luigi kávéértékesítése elkezdett fellendülni. Ez azt jelentette, hogy üzlete gyorsan bővült. A család nagy része most már a vállalatban is részt vett, mint például Luigi fia, Guiseppe. A második világháború kissé lassította a cég növekedését, de néhány év elteltével a dolgok egyre jobban alakultak. 1955-ben egy újabb generáció csatlakozott a vállalathoz Guiseppe fia, Emilio személyében. Ő gazdagította a vállalatot világos és innovatív ötleteivel.
A kezdetektől napjainkig a Lavazza négy generáción keresztül maradt a család tulajdonában. A kávémárka olyan népszerű, hogy 90 országban terjedt el világszerte. Ezen országokban évente kb. 27 milliárd csésze Lavazza kávét isznak meg.
A Lavazza történetét ma is meg lehet kóstolni az általuk kínált összes kávékeverékben. A vállalat továbbra is sokféle kombinációt állít elő Luigi munkájának folytatásaként.
A Lavazza kávé ízvilága
A Lavazza kiemelkedik a többiek közül különböző ízkombinációival. A vállalatnál a kávé keverése művészeti forma. Több mint 120 évvel ezelőtt találta ki a cég alapítója, Luigi. A kávékeverékek titkos receptek, amelyeket nagy szenvedéllyel rendelkező szakértők dolgoztak ki. Ez teszi a kávékeverékeket különlegessé és felismerhetővé.
Egy Lavazza A Modo Mio géppel mindig tökéletes Espressot készíthet. A pontos kávé íz rajtad áll. Választhatsz könnyen pörkölt, közepesen pörkölt vagy sötét pörkölt kávébabok között. Ezen kívül választhatsz az eredeti Lavazza kapszulák és a géphez kompatibilis kapszulák között is.
A legtöbb kapszulás gépen aromás Espressot készíthetsz, amelyet önmagában is élvezhetsz. Ha többfunkciós géped van, akkor ízletes tej alapú kávéitalokat is készíthetsz. Ezek lehetnek például Latte Macchiato, Cortado vagy Café au Lait. Kívánság szerint készíthetsz egy nagy bögre fekete kávét is.
A kapszulás géppel az élet egyszerűbb, mivel pillanatok alatt elkészíthetsz egy ellenállhatatlan, testes kávét. Nem kell aggódnod, hogy mennyi kávét vagy hány csészét igényelsz. Amint kedved támad egy kávéra, csak helyezz be egy kapszulát, és hagyd, hogy a gép elvégezze a többit.
A kapszulás gép kényelmes olyan időszakokban is, amikor váratlanul érkeznek vendégek. Gyorsan elkészíthetsz egy bögre kávét vendégeidnek anélkül, hogy túl hosszú ideig nem fordítanál rájuk figyelmet.