E.S.E.-kávépárnák
5 módja az ideális illy keveréknek
Az illy keverék világszerte híres, melyet 8 évtizedes gondos nevelés alakított ki, hogy állandóan magas minőségű legyen. Íme, hogyan érték és érik el ezt a minőséget:
- A keverék a 4 kontinensről származó 9 legjobb arabica babot tartalmazza, melyeket közvetlen értékesítés és szoros kapcsolatok révén szereznek be.
- Az ESE párnáid ízvilága tökéletesen kiegyensúlyozott ízben és aromában.
- Minden egyes termést ellenőriznek, és bármilyen eltérés az jellegzetes ízben korrigálásra kerül.
- Gondos keverés történik a pörkölés és hűtés előtt.
- A vákuumcsomagolás biztosítja, hogy az friss íz és aroma megmaradjon.
Lépések a legjobb illy cappuccinohoz
Mindenki imádja a habos, krémes, lágy cappuccinot, és hozzászoktunk, hogy mindig ugyanazon szintű cappuccinot várjunk el, amelyet egy barista készíthet egy kávézóban. De az illy esetében ez másképp van, legyen szó a kávéfőzőikről, ESE párnáikról, és ami még fontosabb, a kávé keverékeikről. Íme az Illy-tól származó utasítások arra, hogyan készíthetsz otthon a valaha megkóstolt legfinomabb cappuccinot. Saját kezűleg!
- A legjobb habzási eredmény érdekében használj hideg, teljes tej! Töltsd a habosító kancsót körülbelül ¾-ig.
- Kezdés előtt engedd ki a gőzt a gőzcsövödből kb. 2 másodpercig, így eltávolítva a maradék vizet.
- Amikor elkezded, ne feledd, hogy amikor a hab emelkedik, a tej süllyed, így a gőzcsövet mélyen kell a habosító kancsóba helyezni. Tartsd a cső végét alámerítve és döntve. Hagyd, hogy a tej természetesen keringjen, ahogy melegszik, és ne keverd feleslegesen.
- A kancsóban lévő tej térfogatának meg kell kétszereződnie, és hőmérséklete 65 fokos legyen.
- Okos trükk, ha kicsit kopogtatsz vagy megütöd a kancsó alját, hogy letelepedjen a hab.
- Amikor a gőzölt tejet öntöd, először a csésze közepére célozz, majd önts körkörös mozdulatokkal a széle felé.
-
Végül ne felejtsd el újra kiengedni a gőzt, hogy eltávolítsd a maradék tejmaradványokat.