Szűrés () x
Összes szűrő

Kávébabok

Szűrők

116 termék
Starbucks Blonde Espresso Roast 1350g

Regular Price 16 197,00 Ft As low as 12 969,29 Ft 9 606,88 Ft / kg.

Classic Roast Coffee Beans from illy
(1)
3 269,00 Ft
13 076,00 Ft / kg.
Caffè Crema 1000g coffee beans from Delonghi
(3)
6 929,00 Ft
6 929,00 Ft / kg.
Domus Barista Single Origin Sumatra Coffee Beans
(4)
2 799,00 Ft
6 220,00 Ft / kg.
Starbucks Pike Place Roast 1350g

Regular Price 16 197,00 Ft As low as 12 969,29 Ft 9 606,88 Ft / kg.

Espresso Bar coffee beans from Garibaldi
(7)
5 899,00 Ft
5 899,00 Ft / kg.
Espresso Forza - L'OR
(2)
7 499,00 Ft
7 499,00 Ft / kg.
Segafredo Caffé Crema Gustoso
6 499,00 Ft
6 499,00 Ft / kg.
Crema Absolu Classique - L'OR
(1)
7 399,00 Ft
7 399,00 Ft / kg.
Domus Barista Single Origin Brasil Coffee Beans
(6)
2 699,00 Ft
5 997,78 Ft / kg.
Domus Barista Single Origin Colombia Coffee Beans
(4)
2 729,00 Ft
6 064,44 Ft / kg.
Caffè Crema 250g coffee beans from Delonghi
1 929,00 Ft
7 716,00 Ft / kg.
Decaffeinato Espresso 250g coffee beans from Delonghi
(1)
2 169,00 Ft
8 676,00 Ft / kg.
Domus Barista Single Origin Brasil

Regular Price 8 097,00 Ft As low as 7 692,00 Ft 5 697,78 Ft / kg.

Guatemala Coffee Beans from illy
(1)
3 269,00 Ft
13 076,00 Ft / kg.
Qualità Oro Coffee Beans from Lavazza
5 113,00 Ft
10 226,00 Ft / kg.
BellaCrema "Selection des Jahres" - Melitta
7 499,00 Ft
7 499,00 Ft / kg.
Domus Barista Single Origin Mexico

Regular Price 13 287,00 Ft As low as 11 958,00 Ft 8 857,78 Ft / kg.

illy India
(1)
3 249,00 Ft
12 996,00 Ft / kg.
Domus Barista Single Origin coffee beans starter pack

Regular Price 12 656,00 Ft As low as 11 390,00 Ft 6 327,78 Ft / kg.

Espresso Dark Roast coffee beans from Starbucks
(8)
5 399,00 Ft
11 997,78 Ft / kg.
Starbucks Espresso Dark Roast 1350g

Regular Price 16 197,00 Ft As low as 12 693,29 Ft 9 402,44 Ft / kg.

Decaffeinato Coffee Beans from illy
(1)
3 329,00 Ft
13 316,00 Ft / kg.
illy Nicaragua
3 299,00 Ft
13 196,00 Ft / kg.
Espresso Della Casa 450g coffee beans from Zoégas
4 499,00 Ft
9 997,78 Ft / kg.
Dulcis Vitae coffee beans from Gimoka
(1)
5 049,00 Ft
5 049,00 Ft / kg.

shopping-bag

Supremo coffee beans from Gimoka
5 299,00 Ft
5 299,00 Ft / kg.
Blonde Espresso Roast coffee beans from Starbucks
(4)
5 399,00 Ft
11 997,78 Ft / kg.
Qualità Rossa Coffee Beans from Lavazza
5 828,00 Ft
11 656,00 Ft / kg.
Crema E Aroma coffee beans from Lavazza
9 128,00 Ft
9 128,00 Ft / kg.
Qualità Oro Mountain Grown Coffee Beans from Lavazza
(1)
5 223,00 Ft
10 446,00 Ft / kg.
Segafredo Intermezzo Coffee Beans
(11)
6 499,00 Ft
6 499,00 Ft / kg.
Segafredp Selezione Espresso Coffee Beans
(4)
7 699,00 Ft
7 699,00 Ft / kg.
Segafredo Selezione Crema Coffee beans
(1)
6 599,00 Ft
6 599,00 Ft / kg.
Qualità Oro Mountain Grown (1000g) from Lavazza
(6)
9 238,00 Ft
9 238,00 Ft / kg.

shopping-bag

Crema E Aroma Blue Coffee Beans from Lavazza
9 128,00 Ft
9 128,00 Ft / kg.

shopping-bag

Super Crema Blue Coffee Beans from Lavazza
(5)
9 238,00 Ft
9 238,00 Ft / kg.

shopping-bag

Intenzo 450g coffee beans from Zoégas
(1)
4 499,00 Ft
9 997,78 Ft / kg.
Lavazza Caffé Decaffeinato whole beans
(1)
5 608,00 Ft
11 216,00 Ft / kg.

shopping-bag

Lavazza Crema E Gusto Espresso Classico Coffee Beans
7 799,00 Ft
7 799,00 Ft / kg.

shopping-bag

Domus Barista Adventscalendar Coffee Beans
(2)
11 999,00 Ft
11 999,00 Ft / kg.

shopping-bag

Lavazza Qualita Oro Gran Riserva Coffee Beans
(1)
10 228,00 Ft
10 228,00 Ft / kg.

shopping-bag

Tales of Roma - Lavazza
3 298,00 Ft
13 192,00 Ft / kg.

shopping-bag

Barista Cremoso - Merrild
6 999,00 Ft
6 999,00 Ft / kg.

shopping-bag

BellaCrema Koffeinfri - Melitta
7 499,00 Ft
7 499,00 Ft / kg.

shopping-bag

Melitta Bella Crema Espresso 1 kg
7 499,00 Ft
7 499,00 Ft / kg.

shopping-bag

BIO Coffee Beans from Carte Noire
4 499,00 Ft
8 998,00 Ft / kg.

shopping-bag

Caffé Crema Gustoso Coffee Beans from Lavazza
(2)
8 358,00 Ft
8 358,00 Ft / kg.

shopping-bag

Kávébab online

Unalmas a helyi szupermarket kávéválasztéka és olcsó, ízgazdag kávébabot keresel?

A Cafay-nél sokféle kávét találhatsz, a könnyedén pörkölt lágy és savanykás kávébabtól a sötét pörköltű intenzív kávébabig, amelyeknek édes csokoládé utóízük van.

Miért kávébab?

A legjobb kávé a frissen őrölt kávé. Ez azért van, mert a kávébab ebben a formájában jobban megőrzi az aromáját és teljes ízét. Miután a kávébabot megőrölték, elveszítik aroma és íz részüket. Minél több idő telik el, annál több íz veszik el.

Ha a legtöbbet akarod kihozni a kávédból, a legjobb megoldás, ha magad őrlöd. Azonban művészet a kávé helyes őrlése.

Az őrölt kávébab nem csak őrölt kávé. Sokféle minőség létezik durvától a nagyon finomig, amelyek a kávé elkészítésének különböző módjaihoz illenek. Például, ha francia présben készítesz kávét, durván őrölt kávét kell használnod, míg egy eszpresszógépben nagyon finoman őrölt kávéra van szükség.

Ha elsajátítottad a kávé őrlésének művészetét, bátran vásárolhatsz babot, és mindig erős és testes kávé ízt kaphatsz.

Honnan származnak a kávébabok?

A kávébab egy kávéfáról származik, ahol egy piros bogyóban érnek. A bogyókat éretten szüretelik, ezután eltávolítják a húsukat és megpörkölik a babokat.

A kávébabok felfedezése állítólag véletlenül történt több száz évvel ezelőtt.

A legenda szerint a szerzetesek észrevették, hogy a kecskéik aktívabbak lettek a kávéfa bogyóinak elfogyasztása után. A szerzeteseket inspirálta, hogy megpróbálják őket megenni. A bogyók savanyúságától visszariadtak és a tűzre dobták őket.

A tűzön pörkölődő kávébogyók csodálatos aromája elvarázsolta őket. A szerzetesek kísérletezni kezdtek a bogyókkal, különféle keverékeket készítve, amíg meg nem alkották az első kávécsészét. A szerzetesek felfedezése lassan bejárta a világot, és egyre több ország ízlelte meg az aromával teli italt.

Európában az emberek a 17. század közepén kezdtek kávéról tudni. Abban az időben csak kávébabot és teát lehetett vásárolni a gyógyszertárakban.

A csodálatos aromájú élénkítő italt kezdetben a felső társadalmi rétegek itták, és a teával együtt státuszszimbólumként használták.

A 18. század végén a gazdák kávét kezdtek inni, mert a tea számukra túl drága volt. Ebben az időben a gazdák akár a teljes európai népesség 75%-át is kitehették, ami azt jelentette, hogy Európa teázó országból kávézó országgá vált.

Ma a kávé az európai mindennapi élet része. A legtöbb ember reggelizik egy csészényi kávéval, és sokan naponta több csészét is isznak. A kávébabok részeivé váltak a híres európai hygge-nek (a legjobb fordítás - „kellemes meghittség") és gyakran kínálják, amikor az emberek összejönnek, hogy születésnapokat és egyéb ünnepségeket ünnepeljenek.

Hogyan kell egész kávébabot tárolni?

A kávé tárolásának módja kulcsfontosságú a minőségének megőrzéséhez. Ez vonatkozik az egész kávébabra, valamint az őrölt kávéra is. A kávét mindig szorosan lezárt, száraz edényben kell tárolni. Ha az edény átlátszó, távol kell tartani a napfénytől.

A levegő, a fény és a nedvesség jelentősen károsíthatja a kávé ízét. Fűszereket vagy más erős szagú élelmiszereket sem szabad a kávéval együtt tárolni, mert ízük átveszi annak aromáját.

A megfelelő tárolással a kávébabok hosszú ideig megőrizhetik csodálatos ízüket.

Milyen típusú kávét válasszak?

Bár körülbelül 70 különböző kávéfajta létezik a világon, a leggyakoribb különbségtétel két fő változat - Arabica és Robusta - között van.

 

Arabica kávébabok

Az Arabica kávébabok a legnépszerűbb kávébabok Európában. Őket tartják a legmagasabb minőségűnek és a legjobb ízűnek, bár az íz jelentősen változhat, édes és lágytól kissé élesig.

Az Arabica babokat termő kávéfák Etiópiából származnak. Manapság számos különböző helyen megtalálhatók a világon. Hegyoldalakon és fennsíkokon nőnek, 500-2000 méteres magasságban, szubtrópusi hűvös éghajlaton.

A fa nagyon érzékeny a betegségekre, rovarfertőzésekre és parazitákra, és árnyékot kedvel. Ez az érzékenység megnehezítheti az Arabica babok termesztését, és a hozam gyakran nem nagy. Ennek ellenére az Arabica babok akár a világon termelt kávé 75%-át is kitehetik.

Mivel az Arabica baboknak sok gondozásra van szükségük, többe kerülnek, mint a Robusta babok.

Robusta kávébabok

A Robusta babokat főként Indonézia és Afrika egyes részein termesztik. A Robusta kávéfák kevésbé érzékenyek különféle betegségekre és kártevőkre, így sokkal könnyebb Robusta babokat termelni, mint Arabica babokat. A Robusta kávéfa alacsony területeken nő, 200-800 méteres magasságban, akár 30 fokos meleg éghajlaton.

A Robusta baboknak magasabb a koffeintartalma, mint az Arabica baboknak, és ízük keserűbb és erősebb. A Robusta babokat gyakran keverik Arabica babokkal, mert jól kiegészítik egymást. A Robusta babok körülbelül a világon termelt kávé 25%-át teszik ki.

Miközben nagy különbség van az Arabica és Robusta babok ízében, a kávébabok íze más tényezőktől is függ. A kávébabok ízét a termesztés módja és a pörkölés módja is befolyásolja.

Például nagy különbség van a Kolumbiából származó kávébabok és a Brazíliából származó kávébabok ízében, bár mindkettő Arabica bab. Az, hogy a kávéfák különböző körülmények között nőnek különböző országokban, nyilvánvalóan megmutatkozik babjaik ízében.

A jó kávé valóban személyes ízlés kérdése, és csak Ön a legalkalmasabb arra, hogy felfedezze a kedvencét.

Világos, közepes vagy sötét pörkölésű kávébab?

Amikor a kávébabokat pörkölik, olyan ízeket fejlesztenek ki, amelyek az olajokban kötődnek a kávébabon belül. Attól függően, hogy mennyi ideig pörkölik a kávébabokat, különböző aromákat fognak kifejleszteni.

Annak ellenére, hogy sokféleképpen pörkölhetjük a babokat, Európában főként csak a világosan pörkölt, közepesen pörkölt és sötéten pörkölt kávébabokkal vagyunk ismerősök.

A világosan pörkölt kávébabokat leggyakrabban a francia présben készült kávé elkészítéséhez használják. A kávébaboknak magas a savtartalma, ezért a kávénak is enyhén savanyú ízt adnak.

A közepesen pörkölt kávébabok egy részét elvesztették savasságuknak és enyhén édes ízt kaptak. Ez azért van, mert a babok cukortartalma a pörkölési folyamat során karamellizálódott. A közepesen pörkölt kávébabokat leggyakrabban kávéfilteres gépben vagy francia présben használják.

A sötét pörkölt kávébabok esetében a kávébab cukortartalmának majdnem az összes része karamellizálódott. Ez édes ízt ad a kávénak egy csokoládé ízével. A sötét pörkölt babokat gyakran használják eszpresszógépekhez.