Nespresso® Professional
Mi az a Nespresso Pro?
A Nespresso® Pro egy kifejezetten üzleti ügyfelek számára kifejlesztett rendszer. A gépek nagy volumenű működésre készültek, ezért jól teljesítenek irodai környezetben, az éttermi iparban és hasonló helyeken. A Nespresso® Pro gépek beépített adagolóik egyszerűvé teszik látogatói vagy alkalmazottai számára a változatos kávéfajták nagy választékának elérését. Nincs szükség arra, hogy a kapszulát manuálisan helyezzük be a gépbe. Ezenkívül a Nespresso Pro gépek gyakran egyszerre több csészét is készíthetnek, és sokkal nagyobb víztartállyal rendelkeznek, mint a tipikusan otthoni konyhákban található modellek.
A kapszulák különböznek?
A Nespresso® rendszereket 3 változatra osztják:
- Nespresso® Original: Az ismert ujjal alakított változat, amelyet a legtöbben ismernek. Ehhez a sorozathoz olcsó kompatibilis kapszulákat vásárolhat.
- Nespresso® Vertuo: Egy újítás a kávégép számára, amely az amerikai piacon kezdődött, de azóta elindult Európában is. Ez a rendszer vonalkódokat használ az automatizáláshoz, és nincsenek hozzá kompatibilis kapszulák.
- Nespresso® Pro: A rendszerhez tartozó kapszulák laposak és kerek alakúak. A Nespresso Pro gépek nagyobbak és tartalmaznak egy adagoló rendszert, amelyben már be vannak helyezve a különböző kapszulák. Választhatja az italát anélkül, hogy manuálisan helyezne be egy kapszulát a gépbe.
Ki a Nespresso®?
Bár a Nespresso® mögötti ötlet már több mint 30 éve létezik, a Nespresso még mindig a világ legnépszerűbb kávékapszula rendszere. A rendszert 1976-ban Eric Favre fejlesztette ki, akit a Nestlé foglalkoztatott. A rendszert az üzleti piacra fejlesztették ki, de kezdetben nem aratott nagy sikert. Az elkövetkező években az ötletet tovább fejlesztették, és több kísérlet és teszt után a koncepciót az 80-as évek közepén újraindították. Ebben az időben a fókusz inkább a magánfogyasztóra irányult, és kiderült, hogy kezdettől fogva nagy siker volt. Az ezredforduló végén a gépek egyre több otthonban megtalálhatóak voltak, és a Nespresso® ügyfélklubja nőtt. Ma már a legnagyobb városokban vannak Nespresso® üzletek szerte a világon, és több ezer ember kezdi a napot egy frissen főzött Nespresso® csészével.
Kávé, kultúra és környezet
Mielőtt egy kávékapszula a reggeli kávédá válik, hosszú folyamaton megy keresztül, ami a kibomló kávébabbal kezdődik. A kávébabokat különböző országokban termesztik az egyenlítő környékén, ahol különösen az Arabica bab virágzik. A Nespresso küldetése fenntartható kávéélményeket teremteni ügyfelei számára, és ezt számos kezdeményezésen keresztül végzik, amelyek biztosítják a kávétermelőknek és a növénytelepítéseket tartalmazó környezetnek a stabil feltételeket. Generációkon keresztül a kávéültetvények voltak az egyetlen bevételi forrás sok szegény területen, ezért a túlélés prioritást élvezett a környezet és a jólét felett. Idővel ez a helyzet termékeny talajt teremtett a bűnözés, a korrupció és az esőerdők kiirtása számára. Támogatások és oktatás révén a kávétermelőknek és közvetlen társadalmuknak most eszközöket adtak a kávé egyensúlyban történő termesztéséhez, megőrizve a természetet és bővítve a hozzáférést az oktatáshoz és az egészségügyi ellátáshoz. Ez fantasztikus kávés sikerhez vezetett és tisztább lelkiismerethez annak előállításában.
Kávéországok - Honnan származik a kávém?
A kávébabokat főként az egyenlítő környékén található országokban termesztik. Bár a Coffea kávébab családban több mint 60 különböző fajta található, főként az Arabica és a Robusta kerülnek fogyasztásra. Az Arabica bab a világ kávéfogyasztásának körülbelül 75%-át teszi ki, és különösen ismert édes kávéízéről. Az Arabica bab magasan, hegyoldalakon nő, és nem tolerálja a nagy hőmérsékletingadozásokat. Az Arabica főként Dél- és Közép-Amerikában, valamint Indonéziában található. A Robusta bab ellenállóbb és gyakran használják espresso készítésére és kávékeverékekben, mivel íze intenzívebb és savanyúbb. A Robusta könnyebben művelhető ültetvényeken és nagy részét Afrika és Ázsia termeli.